Hageby i Norrköping

Stadsdelen Hageby i Norrköpings södra del erbjuder både trevliga flerfamiljshus såväl för ung som gammal samt närhet till butiker i den stora Mirum gallerian. Läget utanför stadskärnan ger en lugn boendemiljö där det är nära till naturen samtidigt som det endast tar tio minuter med spårvagnen in till Norrköpings centrum. I Hageby kan du som tycker om att ströva i skog och mark besöka Vrinneviskogen för en löprunda eller för att hitta välsmakande svamp. Behöver du mat, nya kläder eller verktyg erbjuder Norrköpings största galleria både modebutiker, delikatessbutiker samt butiker för hemmafixaren. Gillar du godis? Då ska du besöka Gotthuset som är en av Norrköpings största godisaffärer.

Hageby består till största delen av 60-talshus och den övervägande delen av dessa är flerfamiljebostäder men här finns även radhus och villor. Den som vill ta sig in till Norrköping kan välja både på att promenera, cykla eller på ta spårvagnen, som på mindre än tio minuter tar dig in till staden. Det är därför ett perfekt område att bo i för den som vill ha nära till grönytor och natur men enkelt vill kunna pendla till jobbet inne i centrum. Norrköping är en vacker stad som fick stadsrättigheter redan år 1384 och här bjuds boende och besökare på mängder av roliga aktiviteter året runt.

Hageby har något för alla

Hageby erbjuder aktiviteter för alla åldrar som passar olika intresseområden. För djurälskaren anordnar ridklubben HRK lektioner för alla åldrar och nivåer i en mysig och lugn miljö. Ridskolan är relativt liten med 19 stycken lektionshästar och kan på så sätt göra lektionstimmarna både säkra och utvecklande. Inne i Mirum galleria ligger stadsdelens biblioteksfilial som har öppet veckans alla dagar för alla lässugna Hagebybor. Här erbjuds du att låna dator och skrivare, dessutom finns både böcker och tidningar på en mängd olika språk att ta del av. Varför inte låna en bra bok och sätta dig och läsa på en gallerians alla restauranger?

Hageby är en stadsdel strax utanför Norrköping som erbjuder natur och shopping